На Волині заочно судили за колабораціонізм жительку Луганської області. Вона перейшла на бік окупаційної влади та прийняла посаду начальниці поштового зв'язку

Про це йдеться у вироку Луцького міськрайонного суду, передає "Еспресо.Захід".

Відомо, що слідство у цій справі розпочали в червні 2022 року. Уродженка села Новорозсош на Луганщині до початку повномасштабного воєнного вторгнення рф працювала на посаді начальниці відділення "Бондарівка" Луганської дирекції АТ "Укрпошта".

З 24 лютого 2022-го й донині територія села Бондарівка на Луганщині тимчасово окупована, через що українські державні установи припинили свою роботу. Втім жінка добровільного погодилась стати в окупантів керівницею пошти та виконувати організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції, адже не хотіла втрачати роботу.

Вирок суду

Як йдеться у документах, суд вважає, що своїми діями працівниця пошти підтримала незаконні органи влади на окупованій території України. Відтак жительку Луганщини відправили за ґрати на три роки з позбавленням права обіймати матеріально-відповідальні посади на підприємствах, установах та організаціях усіх форм власності строком на 10 років із конфіскацією всього її майна.

Строк відбування покарання рахуватимуть із моменту його фактичного затримання.