Від початку доби 30 липня до 22:00 на фронті відбулося 108 бойових зіткнень, із них 40 – на одному Покровському напрямку.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу ЗСУ.

«Противник завдав 71 авіаційний удар із застосуванням 107 КАБів, 340 ударів дронами-камікадзе та здійснив близько трьох тисяч обстрілів позицій наших військ із використанням різних типів озброєння», – вказано у повідомленні.

Складною, проте контрольованою Силами оборони» називає Генштаб ситуацію на Покровському напрямку.

«Найбільша активність російських окупантів зберігається в районах Новоолександрівки, Веселого, Іванівки, Желанного та Яснобродівки. Загалом 22 атаки на напрямку українські захисники вже відбили, ще 18 боєзіткнень продовжуються... Наші воїни докладають зусиль для недопущення просування противника в глибину української території», – пишуть у Генштабі про Покровський напрямок.

На Курахівському напрямку на цей час доби нараховується десять бойових зіткнень. Загарбники зберігають високу активність, намагаючись просунутися в районах населених пунктів Красногорівка та Парасковіївка. Підрозділи Сил оборони відбили дев’ять атак противника, одна атака, поблизу Красногорівки, триває.

На Времівському напрямку відбулося чотири боєзіткнення в районі Старомайорського. Всі ворожі штурми захлинулися.

На Оріхівському напрямку обстановка суттєвих змін не зазнала, дві атаки ворога відбито нашими оборонцями протягом дня.

«Сьогодні слід відзначити воїнів 47 окремої механізованої бригади. Дякуємо за мужність та ефективну бойову роботу», - додали у Генштабі.