Російські окупаційні війська продовжують чинити тиск практично на всій лінії фронту, найактивніше - на покровському і торецькому напрямках, де від початку поточної доби і станом на 16:00 зафіксовано 36 і 16 атак ворога відповідно. 

Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

"Загалом від початку доби відбулося 88 бойових зіткнень. Найгарячіша ситуація на покровському напрямку, також ворог активний на торецькому напрямку", - йдеться у зведенні Генштабу, оприлюдненому в телеграм-каналі в середу.

Повідомляється, що на торецькому напрямку окупанти збільшили кількість атак до 16 - наступали біля Залізного, Нью-Йорка, Торецька та Північного. Тринадцять боїв завершено, ще три - тривають.

"На покровському напрямку росіяни здійснили штурмові дії у районах населених пунктів Воздвиженка, Желанне, Сергіївка, Пантелеймонівка, Новоолександрівка, Іванівка, Лисичне, Тимофіївка, Карлівка та Калинове. Сили оборони стримують натиск військ рф та відбили 19 атак, 17 боєзіткнень продовжуються. Втрати противника на цьому напрямку уточнюються", - інформує Генштаб.

На харківському напрямку росіяни здійснили сім атак поблизу Тихого та Вовчанська, де наразі триває два бойових зіткнення. На куп'янському - ворог тричі штурмував позиції ЗСУ в бік Степової Новоселівки, Колесниківки та Берестового.

На лиманському напрямку армія окупантів атакувала сім разів біля Макіївки, Новосергіївки та Невського. Сили оборони відбили шість ворожих атак, одна - триває.

На сіверському напрямку протягом дня ворог двічі атакував поблизу Верхньокам'янського та Івано-Дар'ївки, де досі триває бій.

На краматорському напрямку армія РФ провела шість штурмів неподалік Часового Яру, Іванівського та Андріївки. Сили оборони відбили половину атак, ще три бої тривають.

На курахівському напрямку загарбники п'ять разів атакували поблизу Красногорівки, Костянтинівки, Желанного та Парасковіївки. Три бої завершені, два - тривають.

"На времівському напрямку противник штурмував оборонні рубежі ЗСУ поблизу Великої Новосілки. У чотирьох боях зазнав поразки", - інформує Генштаб.

На придніпровському напрямку росіяни також не мали успіху, двічі атакуючи українські позиції на лівобережжі Дніпра.