15 серпня у Рожищенській громаді провели в останню земну дорогу 53-річного Героя Миколу Володимировича Вдовенка з Дубища.

Земляки зустрічали загиблого воїна навколішки, віддаючи честь та шану Герою, - йдеться на сайті міськради.

Загинув навідник десантно-штурмового відділення десантно-штурмового батальйону 82-ї окремої десантно-штурмової бригади Збройних сил України Микола Вдовенко 7 серпня 2024 року в районі населеного пункту Свердликово Суджанського району Курської області рф.

Мужній воїн з честю та гідністю виконав свій обов’язок громадянина, патріота щодо захисту своєї держави. До останнього залишився вірним своїм побратимам, своєму народу та своїй Батьківщині.

Біля пам'ятного знака Борцям за волю та незалежність України у Рожищі відбулася громадська панахида. У безмежному горі родина, старенька ненька, війна вирвала з їхнього життя дорогу людину, яка була підтримкою та порадником у житті.

Після спільної молитви траурний кортеж вирушив у Дубище. Тут зібралися рідні, сусіди, знайомі та всі, кому небайдуже людське горе і доля України. Всі, хто спроможний співчувати і кому болить втрата наших захисників.

Останні хвилини Героя на рідному обійсті, де все виплекано дбайливими руками господаря. І знову дорога. Остання дорога до Свято-Володимирського храму, де відспівали Героя.

У спільній молитві присутні благали Всевишнього прийняти душу невинно вбитого Героя у Царство Небесне, бо він вчинив найбільший подвиг – віддав своє життя за ближнього, за кожного з нас.

На Дубищенському кладовищі, де вже майорять жовто-блакитні прапори, сьогодні над свіжою могилою додався ще один український стяг. З усіма військовими почестями тут поховали загиблого захисника України Миколу Володимировича Вдовенка.

Ніякими словами не вгамувати пекучий біль і не загоїти душевні рани рідних від непоправної втрати. Світлий спомин про Миколу Володимировича Вдовенка, вдячність за його подвиг назавжди житиме в серцях земляків.