На Волині судили чоловіка, який намагався виїхати за кордон, видаючи себе за громадянина іншої країни.

Про це Район.Любомль стало відомо із постанови суду.

Громадянин України 27 червня в МАПП «Ягодин», намагався виїхати за межі території України шляхом паспортного документа іншої держави - Ізраїлю.

На розгляд справи порушник не з`явився.

Чоловік, який відмовився від українського громадянства близько 2000 року, у травні 2024 року в'їхав в Україну з ізраїльським паспортом. 27 червня при виїзді знову пред'явив ізраїльський паспорт, виданий 26 червня 2024 року в Києві, і був затриманий для перевірки документів.

Під час розгляду справи встановили, що чоловік має подвійне громадянство, однак відповідно Закону України «Про громадянство України», у правовідносинах з Україною він залишається лише громадянином України.

Вказане в письмових поясненнях, те що він відмовився в 2000 році від громадянства України спростовується витягом з ДМСУ інформація про особу, де зазначено, що він отримав паспорт громадянина України у 2021 році виданий Бердичівським відділом УДМС у Житомирській області.

Суд визнав чоловіка винуватим у вчиненні правопорушення, передбаченого ч.1 ст.2041 КУпАП, і наклав на нього стягнення у виді штрафу в розмірі 3400 гривень.