З 1 вересня в Україні заробітні плати військових залишаться без змін. Окрім стандартної винагороди, українські військовослужбовці також отримуватимуть ряд додаткових виплат.

Про це пише Новини Pro.

У роз'ясненні Сухопутних військ ЗСУ вказано, що розмір грошових виплат командира бригади Сухопутних військ становить 50 173 грн. Сума вказана без додаткової винагороди. Зарплата стрільця – 20 586 грн, що теж без додаткової винагороди. А от Постанова Кабінету міністрів № 168 визначає розмір додаткових грошових виплат на місяць для військовослужбовців:

  • 30 тис. грн для тих, хто здійснює бойові (спеціальні) завдання у період забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією Росії;
  • 50 тис. грн для військових, які виконують бойові (спеціальні) завдання у складі органів військового управління, штабів і командування, що здійснюють оперативне управління підрозділами;
  • 100 тис. грн для військових, які перебувають у зоні активних бойових дій або проходять лікування чи реабілітацію внаслідок отриманої контузії, травми, каліцтва. Також надбавка передбачена для тих, хто потрапив у полон:
  • 70 тис. грн доплати для тих, хто перебуває на передовій місяць.
Які пільги може отримати дружина УБД

Українські військовослужбовці та їхні родини мають доступ до різноманітних пільг. Сюди входять комунальні послуги, медичне обслуговування та знижки на оплату житла. Якщо ви маєте статус учасника бойових дій (УБД), то він надає вам, а також вашим родинам такі пільги:

  • 75% знижка на оплату житла.
  • 75% знижка на комунальні послуги, включаючи газопостачання та електроенергію. Для інвалідів знижка становить 100%.
  • 75% знижка на вартість палива для осіб, які проживають у будинках без центрального опалення.

Розмір житлової площі, на яку надаються знижки, визначається за встановленими нормами: 21 кв. м опалюваної площі на кожну особу та додаткові 10,5 кв. м на всю сім'ю. Для сімей, що складаються виключно з непрацездатних осіб, передбачені особливі умови: вони мають право на знижку на газ для опалення на подвоєну нормативну площу — 42 кв. м на кожну особу та 21 кв. м на сім'ю.