Україна готує відповідь Росії на сьогоднішній масований обстріл нашої держави, внаслідок якого загинули і постраждали мирні жителі.

Про це заявив міністр оборони Рустем Умєров.

«Цієї ночі Росія знову вдарила по наших містах. Постраждали мирні люди, зруйновані домівки, порушена критична інфраструктура», – зазначив міністр.

За словами Умєрова, це ще раз доводить, що для перемоги Україні потрібні далекобійні можливості та зняття обмежень на удари по військових об’єктах ворога.

Як інформували, з ночі росіяни почали атакувати українську територію дронами типу «шахед», а вранці використали ракети. Запуски проводили як з бомбардувальників, так і з носіїв, що перебувають у Чорному морі. Росіяни використали дрони, а також крилаті, керовані та високошвидкісні ракети наземного, повітряного та морського базування.

Вибухи лунали у різних регіонах, є загиблі та поранені. Частина українців залишилася без світла через російські удари по критичній інфраструктурі, а інша – через превентивні заходи безпеки з боку енергетиків.

Президент Володимир Зеленський згодом заявив, що сьогоднішній удар окупантів по території України був одним з найбільших та комбінованим. За його словами, як і більшість попередніх російських ударів, цей такий же підлий, націлений на критичну цивільну інфраструктуру. Він зауважив, що внаслідок ворожого удару є багато пошкоджень в енергетиці. Але всюди, де є відключення електрики, вже тривають відновлювальні роботи.

«Україна готує свої відповіді. Зброю власного виробництва», – підкреслив очільник Міноборони.