27 серпня вночі, під час комендантської години, стався озброєний напад на пост охорони Луцького обласного центру комплектування та соціальної підтримки (ОМТЦК та СП).

Невідомий відкрив вогонь по посту, внаслідок чого був поранений старший солдат М., який наразі перебуває на лікуванні у госпіталі, - прокоментували інцидент у пресслужбі Волинського ТЦК та СП.

Солдати роти охорони, що несли службу на посту, відкрили вогонь у відповідь. Злочинцю вдалося втекти з місця події, і його зараз активно розшукують правоохоронці.

«Військовослужбовці, які вчора перебували на посту охорони - це військові із бойовим досвідом яких, після поранень перевели на службу до Луцького ОМТЦК. Всі вони - місцеві, які героїчно пішли захищати нашу землю із самого початку російського вторгнення. Вони отримали поранення і були переведені на службу в тил», - йдеться у дописі.

ТЦК - це режимний об'єкт, і в разі загрози життю військовослужбовців вони мають право відкривати вогонь на ураження.

 "Від росіян ми могли чекати чого завгодно, але від своїх...", - кажуть військові.

Правоохоронні органи вже працюють над розшуком нападника. Усім, хто намагається атакувати військових, слід знати: вони будуть покарані відповідно до закону.

Фото-колаж: РБК-Україна