У суботу, 31 серпня, всьоме в країні відбувся патріотичний забіг «Шаную воїнів, біжу за Героїв України». Його учасників об’єднала не жага до спортивної перемоги, а підтримка родин загиблих Героїв російсько-української війни, вшанування пам’яті воїнів.

У Рожищі долучилися до Всеукраїнського легкоатлетичного забігу в пам‘ять про наших загиблих Героїв понад сотня бігунів, - повідомили на сайті громади.

Міський голова Вячеслав Поліщук, звертаючись до учасників забігу, наголосив на важливості проведення таких заходів:

Перемагає той, хто пам'ятає своїх Героїв. Пам'ятає, за що вони віддали свої життя. Як єдині у боротьбі проти ворога наші захисники, так будьмо єдині ми у збереженні пам'яті про наших загиблих земляків

Після Загальнонаціональної хвилини мовчання на центральній вулиці міста стартував благодійний забіг, учасниками якого стали як діти, так і дорослі, рідні наших загиблих Героїв, активна молодь, звичайні рожищани, яким болить втрата когось близького чи знайомого. У руках кожного майорів прапорець з прізвищем обраного Героя.

Серед учасників забігу - сини Павла Лавренюка та Олександра Зінчука. Пам'ять про батьків-Героїв для них дуже важлива.

Подружжя Бенещуків вирішило долучитися до акції вшанування загиблих, бо втрати війни торкнулися і їхньої родини. Ангеліна Пазюк бігла в пам'ять про брата Володимира Фірчука з Дубища, у Олени Лазарук прапорець з прізвищем загиблого Олександра Іваненка, який був односельчанином та знайомим.

Наймолодша учасниця забігу - дворічна Вероніка з мамою Валентиною Ярощук. Війна забрала у дівчинки хрещеного батька.

Російсько-українська війна принесла українцям багато страждань. Героями Небесного війська стали тисячі патріотів. І сьогодні у Рожищенській громаді - жалоба, бо протистояння з ворогом приносить щодня нові жертви. Тому маємо усвідомлювати, якою високою ціною дається нам наша незалежність, і пам'ятати кожного Героя, хто віддав життя за волю України.

Після завершення забігу усі учасники отримали пам'ятні медалі. Завершився захід покладання квітів до пам'ятного знака Борцям за волю та незалежність України. А біля стел загиблим землякам замайоріли жовто-сині прапорці з прізвищами Героїв, як символ нашої вдячності та незламної віри в Перемогу.

На заході зібрали 3300 грн благодійних внесків, які передали волонтерці Вірі Шварцкоп