6 серпня 2024 року. Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України заблокував діяльність аферистів у Волинській, Тернопільській, Хмельницькій, Сумській областях та в Києві. Серед затриманих - 28-річний волинянин, який пропонував незаконні послуги за хабар.

Про це повідомляє Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України.

На Волині 28-річний мешканець за хабар пропонував реєстрацію авто або індивідуальні номерні знаки. Затримали молодика на «гарячому».

У Києві 51-річний місцевий пропонував за 13 тисяч гривень фіктивне навчання в автошколі та гарантовану здачу практичного іспиту з водіння. Поліцейські затримали фігуранта у процесуальному порядку.

На Тернопільщині Ділок обіцяв за 12 тисяч гривень "вирішити" іспит з водіння в ТСЦ. Відправив на зустріч родича-посередника. Оперативники ДВБ зібрали доказову базу протиправної діяльності обох фігурантів.

На Хмельниччині "бігунок" пропонував за 10 тисяч гривень перереєструвати авто без присутності власника. Затриманий оперативниками ДВБ та слідчими обласної поліції після отримання частини коштів.

На Сумщині Оперативники Сумського управління ДВБ спільно зі слідчими ГУНП в Сумській області викрили інструктора автошколи, який обіцяв домовитись у ТСЦ про успішну здачу іспиту з водіння за 5 тисяч гривень. Всі гроші обіцяв передати адміністратору ТСЦ.

«П’ятьом фігурантам вже оголошено про підозру за зловживання впливом (ст. 369-2) Кримінального кодексу України. А одному фігуранту оголошено про підозру за підбурювання до надання неправомірної вигоди службовій особі (ч.4 с.27, ч.3 ст.369 ) Кримінального кодексу України. Оперативники внутрішньої безпеки поліції встановлюють інших осіб, які можуть бути причетними до діяльності "бігунків"», — йдеться у дописі.

Фото:Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України.