До Луцька з дружнім візитом завітали представники німецької громади Вінцер. Від початку повномасштабного вторгнення ця громада понад сто разів допомагала Україні гуманітарними вантажами.

Про це повідомили в Луцькій міській раді.

З делегацією зустрілася заступниця Луцького міського голови Ірина Чебелюк. Вона розповіла про місто: зупинилася на його історії, економічному та соціальному розвитку. Подякувала гостям за стабільну моральну й матеріальну підтримку України.

Зокрема обговорили зусилля очільника громади Юргена Ройта та місцевого священника Річарда Саймона. Вони не лише сприяли нашій країні переданням ліків, одягу, харчових наборів, військового спорядження, а й оздоровленням українських дітей. Станом на сьогодні за їхнім клопотанням у Німеччині вже відпочили 43 дитини.

Гості запевнили: допомагатимуть Україні й надалі. Німецька громада вже має підписану угоду про партнерство з одним із міст Львівської області. Надію на співпрацю висловила і заступниця Луцького міського голови.

Наприкінці зустрічі Ірина Чебелюк запросила гостей завітати до Луцька на святкування 600-річчя з’їзду європейських монархів, яке наше місто відзначатиме у 2029 році.