У вівторок, 10 вересня, москва зазнала масштабної атаки безпілотників, що призвела до закриття трьох аеропортів — "Шереметьєво", "Домодєдово" та "Внуково", а також "Жуковського".

Перший дрон був збитий у міському окрузі Люберці о 2:20, а далі дрони були знищені у підмосковному Жуковському, де місцеві жителі повідомляють про щонайменше шість вибухів, - пише Уніан.

Губернатор Московської області Воробйов о 05:23 повідомив, що російська ППО збила 14 БПЛА в міських округах Подольськ, Раменське, Люберці, Домодєдово і Коломна.

Згодом росЗМІ повідомили, що постраждали багатоповерхівки в Раменському - загорілися квартири в районі 11-12-го поверхів. Спочатку повідомляли про загибель 9-річної дитини, але згодом ця інформація не підтвердилася.

Унаслідок атаки в одній із багатоповерхівок пошкоджено щонайменше 20 квартир. Повідомляють про трьох постраждалих унаслідок атаки по багатоповерхівках, у всіх осколкові поранення.

Також повідомляють про падіння БПЛА в районі аеропорту Жуковський. Крім того, БПЛА впав поруч із приватним житловим будинком у селі Прудки Раменського району Московської області. Зі слів очевидців, він впав у ліс за будівлею. Ніхто не постраждав.

Як пише Mash, для атаки по Підмосков'ю використовувалися дрони літакового типу "Лютий".