Народний депутат з фракції “Європейська Солідарність” Микола Княжицький, заявив, що сотні тисяч людей подали заяви про відмову від українського громадянства.

За його словами, в країні спостерігається справжня демографічна катастрофа, зокрема через те, що деякі українці мають подвійне громадянство та намагаються позбавитись українських паспортів, - пише Перший.

“Ми маємо катастрофу, тому що спочатку ми робили дуже багато помилок, коли цим людям (за межами України – ред) не надавали консульські послуги. Зараз, навпаки, намагаємося надати, є на це причина. Тому що лежать сотні тисяч заяв про відмову від українського громадянства”, – розповів депутат.
“Ви в Німеччині отримуєте “сірий паспорт”. Є люди, які давно були поза межами України, мали по два паспорти – вони просто відмовляються від українських паспортів, і ми маємо реальну демографічну катастрофу. Хтось цим має займатися”, – додав Микола Кляжицький.

Довідка: у Німеччині “сірий паспорт” – паспорт іноземця, німецькою – Reiseausweis für Ausländer, який може отримати особа, яка не має громадянства країни, де проживає. За потреби його видає міграційна служба, він діє три роки.