Управління капітального будівництва Луцької міськради замовило розробку проєктної документації для ремонту будинку на проспекті Відродження, 18. Документацію має підготувати КП «Волиньпроєкт» за 68,3 тисячі гривень. 

Інформація про закупівлю розміщена у системі публічних закупівель «Prozorro», пише Сила правди. 

Відповідний договір з КП «Волиньпроєкт» Волинської обласної ради міське управління капітального будівництва уклало 11 вересня. Договір підписали без проведення торгів, тобто напряму. Сам документ в електронній системі закупівель не опублікували. Згідно з оприлюдненими даними, розробити документацію мають до кінця вересня 2024-го. 

Крім того, до кінця цього ж терміну «Волиньпроєкт» має підготувати технічний звіт про стан конструкцій житлового будинку на проспекті Відродження, 18. Цю послугу управління капітального будівництва Луцької міськради замовило 9 вересня за 12,8 тисячі гривень. 

Нагадаємо, багатоповерхівка на проспекті Відродження у Луцьку постраждала внаслідок російського комбінованого обстрілу, який стався 26 серпня. Окрім неї руйнувань зазнали приватний будинок на вулиці Гущанській та об’єкт критичної інфраструктури. Згодом у міськраді повідомили, що в будинку на проспекті Відродження після атаки 15 квартир визнали непридатними для проживання. Непридатним для проживання був визнаний і приватний будинок на вулиці Гущанській.

На ліквідацію наслідків російського обстрілу з резервного фонду бюджету Луцької громади виділили 14 мільйонів гривень. Левову частку коштів – 10,2 мільйона гривень – розподілили на відновлювальні роботи у житловому будинку на проспекті Відродження, 18.