Днями воєнна реальність вкотре нагадала про важку втрату: житель села Скулин Сергій Петрович Абрамчук, 1982 р.н., загинув у боротьбі з російським агресором.

Як повідомляє Колодяжненська громада, Сергій вважався зниклим безвісти, але, на жаль, надія на його повернення не виправдалась. Він загинув 29 серпня 2024 року поблизу Торецька на Донеччині. У четвер, 19 вересня, Героя провели в останню земну дорогу.

Сергій Абрамчук служив стрільцем-помічником гранатометника, підписавши контракт зі Збройними Силами наприкінці квітня цього року. Він залишив після себе дружину, чотирьох дітей, брата і трьох сестер.

Сергій був добрим і товариським сільським хлопцем, який закінчив місцеву школу і працював на пилорамі. Вирішивши зробити свій внесок у захист Батьківщини, він пішов на фронт, аби боротися за незалежність України.

Сьогодні у рідному селі відбулося прощання з Героям: відспівування біля дому та заупокійна служба у церкві Івана Богослова ПЦУ. Громада зустріла Сергія живим коридором шани.

Секретар сільської ради Павло Кухта висловив щирі співчуття рідним і близьким Сергія від себе особисто, сільського голови Віталія Кашика та депутатського корпусу:

«Численні жертви і великі втрати приніс ворог у наше життя. Сподіваємося, що ці смерті не будуть даремними. Віримо в Перемогу і наші зусилля для здобуття миру. Сергій, як і тисячі інших захисників, віддав своє життя за нашу свободу. Будьмо гідні їхнього подвигу!»

Сергія Абрамчука поховали на кладовищі у Скулині з усіма релігійними та військовими почестями. Спочивай з миром, Герою.