2 вересня востаннє «на щиті» повернувся у рідне Рожище 42-річний солдат роти вогневої підтримки 79-ї окремої десантно-штурмової Таврійської бригади Едуард Васильович Вовчук.

Воїн загинув під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Парасковіївка Покровського району Донецької області 28 серпня 2024 року, - інформує міська рада.

Провести мужнього сина України в останню путь прийшли представники влади, побратими, друзі, однокласники, найближчі та найрідніші люди.

Біля пам'ятного знака Борцям за волю та незалежність України відбулася громадська панахида.

Слова підтримки та вдячності за сина-Героя висловив батькам Рожищенський міський голова Вячеслав Поліщук та закликав жителів громади гідно провести в останню дорогу воїна, котрий на вівтар української державності поклав найдорожче - власне життя.

«Важко знайти слова втіхи для родини та неможливо загоїти біль та гіркоту від цієї невимовної втрати. Але ми віримо - тепер наш земляк у Небесному війську та буде тримати небо над нами. Едуард Вовчук зробив свідомий життєвий вибір і став на захист рідної землі. Маємо поважати та пам'ятати подвиг нашого мужнього земляка», - йдеться у дописі.

Відспівали Едуарда Вовчука у храмі Різдва Пресвятої Богородиці.

А поховали з усіма військовими почестями на Алеї Слави міського кладовища.

За народною традицією розділили на цвинтарі весільний коровай. Тільки хліб цей віддавав невимовною гіркою за невинно втраченим молодим життям.

Вічна пам’ять Герою Едуарду Вовчуку!