На Донеччині, поблизу міста Допропілля, загинув 56-річний полковник Збройних Сил України Олександр Никитюк внаслідок ракетного удару.

Спогадами про нього поділилися рідні та громада.

«Олександр Євгенович був знаною у нашому місті людиною. Свою кар’єру у правоохоронних органах він розпочав у володимирському відділі внутрішніх справ ще у 1991 році. Працював на різних посадах у карному розшуці, а з березня 2005 року очолював відділ міліції у Володимирі протягом шести років. Після цього працював заступником начальника УМВС України у Волинській області та заступником начальника міліції Херсонської області», - йдеться на фесбук-сторінці Володимирської громади.

Після повномасштабного вторгнення Олександр Никитюк був радником ексголовнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного і служив у Військовій службі правопорядку.

У нього залишилась дружина та двоє синів.

Про загибель Никитюка повідомив і посол України у Великій Британії, ексголовнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний:

“Сьогодні від ворожої ракети загинув полковник Збройних Сил України Никитюк Олександр Євгенович. Спочивай з миром. Дякую, що був у моєму житті. Завжди. Дякую, що пішов до …. Ти був справжній. Самий справжній з справжніх. Вибач мене. Я не міг по іншому”.

Про загиблого дядька розповіла племінниця Наталія Гошилик. За її словами, полковник працював у різних відділах і на різних посадах у поліції Володимира, Нововолинська, Херсона. Коли розпочалася повномасштабна війна, не міг лишатися вдома "пенсіонером". Прийшов ворог, і його знання та навички були потрібні країні.

“Останні 24 роки, після смерті тата, Саша замінив його нам із сестрою. Завжди страхував і радив, завжди був поряд, коли потрібно,” — розповіла племінниця Героя, Наталія Гошилик.

Вона також поділилася пронизливим спогадом зі свого дитинства, пов'язаним із дядьком:

“Коли я йшла у перший клас, Саша служив у армії і, щоб привітати мене, він прислав лист-малюнок зі словами, які я досі пам’ятаю: ‘Вчіться, а ми зробимо усе, щоб над вашими головами було мирне небо’. Вічна пам’ять і вдячність за наближення мирного неба, дорогий наш”.

Редакція ГІТ висловлює щирі співчуття родині загиблого воїна. Вічна та світла пам'ять Герою!