Волинянина, який у нетверезому стані скоїв ДТП, внаслідок якої його 11-річна донька отримала перелом ключиці, суд позбавив водійського посвідчення на три роки та оштрафував на 51 тисячу гривень.

Про це пише ІА Волинські новини з посиланням на вирок Маневицького районного суду.

Дорожньо-транспортна пригода сталася 19 травня 2024 року в селі Набруска Камінь-Каширського району. Віталій Н. керував мотоциклом Geon, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння. Він не впорався з керуванням, а тому двоколісний перекинувся.

Внаслідок падіння його 11-річна донька отримала травми: закритий перелом ключиці, забійно-рвані рани, множинні садна голови і кінцівок.

Таким чином керманича судили за ч. 1 ст. 286-1 КК України, тобто за порушення правил дорожнього руху у стані алкогольного сп’яніння, що спричинило ушкодження середньої тяжкості потерпілій.

Обвинувачений повністю визнав свою вину та уклав угоду про примирення. Малолітня потерпіла просила не позбавляти волі її тата, адже сильно його любить. Як пояснила, батько турбується про неї і забезпечує потреби.

Дружина охарактеризувала чоловіка як турботливого батька, сім'янина, який власною працею забезпечує сім'ю. Також пояснила, що мотоцикл придбаний коштом сім’ї. Транспортний засіб не був зареєстрований, але жінка планує оформити його на своє ім’я і використовувати в господарських справах.

Суд визнав Віталія Н. винним, призначивши йому штраф у розмірі 51 170 гривень з позбавленням водійського посвідчення на три роки.