Телеведуча з Луцька Надія Булгарова написала дебютну книгу під назвою «Печера Мара».

Як розповіла дівчина у коментарі для Район.Культура, художня книга, написана у стилі фентезі, вийде друком вже у жовтні або листопаді цього року. 

Дія книги, яка вийшла під творчим псевдонімом Надія Ліра, відбувається у Карпатах.

«Це карпатське фентезі. Головний герой Саша в Карпатах переживає низку зустрічей з надприродним. Це і мавка, чугайстер, вовкулака, які прикидаються звичайними людьми. Врешті його увʼязнює печера – давнє зло», – розповідає сюжет Надія.

Надія – філолог за освітою, книжкова оглядачка, авторка журналістських культурних проєктів. Ідея написати книжку виникла у неї давно, навіть було кілька спроб, але так їх і не завершила. 

Тому пішла навчатися на річну програму з письменницької майстерності від школи творчого та професійного письма Litosvita. Її куратором був літературознавець Ростислав Семків. 

Сюжет уже конструювала під час навчання на програмі. Каже, це було поступово – спочатку ідея, потім план, герої, сюжет. Написання книги зайняло рік.

Ще кілька років пішло на пошуки видавця.

«Найважче було знайти видавництво, бо це було найдовше. Отримувала багато відмов. Від одного видавництва навіть отримала згоду, а потім, за кілька місяців, вони відмовилися, аргументуючи це тим, що «в них є навіть слабші рукописи, але стосовно них вже є документальні зобовʼязання». А я з ними на той момент ще не уклала угоди. Це був найважчий момент. Бо з редакторкою вже відреагували текст спеціально для того видавництва», – пригадує телеведуча.

Книга вийде друком у видавництві «Folio».