У понеділок, 23 вересня, зворушлива пісня "Плине кача" знову зібрала жителів Рожищенської громади в центрі міста для вшанування пам'яті воїна.

Навколішки зустрічали військовослужбовця 14-ої окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого, 25-річного Богдана Віталійовича Змієвського, який помер напередодні у рідній домівці в селі Ольганівка, - йдеться на сайті міськради.

Богдан Змієвський зростав у багатодітній родині, рано втратив батьків, після повномасштабного вторгнення був мобілізований на захист України, захищає наш спокій і брат покійного.

«Разом з побратимами з 14-ої окремої механізованої бригади солдат Богдан Змієвський мужньо боровся з ворогом, не раз дивився смерті в лице, втрачав товаришів, під час одного з боїв отримав поранення, мав контузію. Але смерть наздогнала воїна не на полі бою, а у рідній домівці», - розповіли у громаді.

Біля пам'ятного знака Борцям за волю та незалежність України відбулася громадська панахида.

Опісля траурний кортеж з тілом захисника України попрямував у село Рудня.

Навколішки зустрічали воїна Богдана Змієвського та квітами встелили останню дорогу воїна школярі та педагоги Рожищенського ліцею 3, де він навчався.

У храмі Архістратига Михаїла священники Православної Церкви України відспівали померлого захисника України.

Поховали Богдана Змієвського з усіма військовими почестями на сільському цвинтарі, поруч з матір'ю.

Вічна пам'ять Героєві! Слава Україні!