Війна з Росією наближається до завершення швидше, ніж багато хто думає.

Про це у понеділок, 23 вересня, в інтерв’ю ABC News з ведучою Good Morning America Робін Робертс сказав Президент України Володимир Зеленський, передає Кореспондент.

«Я думаю, що ми ближче до миру, ніж вважається. Ми ближче до кінця війни», – сказав він.

У той же час український лідер звернувся до союзників із проханням посилити підтримку української армії.

«План перемоги полягає в посиленні України. Ось чому ми просимо наших друзів, наших союзників зміцнити нас. Це дуже важливо», – сказав Зеленський.

Зеленський також сказав в інтерв’ю, що Путін «боїться» Курської операції.

«Це правда. Він дуже сильно боїться, – сказав він. – Чому? Тому що його люди побачили, що він не може захистити... що він не може захистити всю свою територію».

Президент України також закликав США та Велику Британію скасувати обмеження на використання ракет великої дальності, які вони надали Україні, для ударів по цілях на території Росії. За його словами, лише з сильної позиції Україна зможе змусити Путіна припинити війну.

Зараз Зеленський перебуває з візитом у США. Глава держави зустрінеться з президентом США Джозефом Байденом і представить йому План перемоги. Зеленський розраховує обговорити деталі цього Плану, а також підтримку з боку Сполучених Штатів у боротьбі України заради свободи.