4 вересня російські окупанти здійснили масовану ракетну атаку на територію України. В кількох містах лунали повітряні тривоги та вибухи. 

Близько другої ночі Повітряні сили України повідомили про активність ворожих бомбардувальників Ту-95МС, які вилетіли з аеродрому Оленья в напрямку України. О 4:42 ракети рухалися через Чернігівщину та Київщину у південно-західному напрямку.

Одна з найбільш потужних атак відбулася у Львові. Вранці, о шостій годині, пролунали перші вибухи. Після атаки російськими ракетами Х-47М «Кинджал» у місті виникли серйозні пошкодження: зруйновано житлові будинки, вибито вікна у кількох районах, зокрема на вулицях Коновальця, братів Міхновських та Мельника. Виникли пожежі біля головного вокзалу. Міський голова Львова Андрій Садовий підтвердив роботу ППО, але деякі ракети все ж досягли своїх цілей. 

На жаль, атака призвела до загибелі людей. Спочатку повідомляли про двох загиблих - 50-річну медсестру та її чоловіка. Пізніше з'ясувалося про третю жертву - 14-річну дівчину. Також кількість постраждалих зросла до 25 осіб, серед них п’ятеро дітей.

На 9 год ранку Андрій Садовий повідомив про 7 загиблих.

«Троє з семи загиблих — діти», - написав мер Львова.


Під час тієї ж атаки вибухи лунали й в Рівному близько шостої ранку.

«Жодних надзвичайних ситуацій в області не сталося», - написав голова Рівненської ОВА Олександр Коваль

На Волині тривога тривала чотири години - з 03:21 до 07:24. 

Російські війська масовано атакували кілька регіонів України, спричинивши жертви та значні руйнування.

Головне фото: Володимир Зеленський (Ракетний удар по Львову)