На даний час відбулося 164 бойових зіткнень. Найгарячішою 4 вересня залишалася ситуація на Покровському та Курахівському напрямках, однак ворог був активний і на Куп’янському, Лиманському й Торецькому напрямках.

Про це повідомили у Генеральному штабі Збройних Сил України.

За сьогодні противник завдав по території України ракетного удару із застосуванням 13 ракет, 57 авіаційних ударів, зокрема 71 КАБом, використав для ураження 334 дрони-камікадзе, а також здійснив понад 2 500 обстрілів позицій наших військ і населених пунктів.

На Куп’янському напрямку ворог протягом дня 15 разів намагався просунутися вперед неподалік Синьківки, Глушківки, Лозової, Берестового та М'ясожарівки. 14 атак противника відбито Силами оборони. Бій продовжується в районі Лозової.

На Лиманському напрямку ворог атакував 11 разів в районах Дружелюбівки, Греківки, Макіївки, Новосадового, Невського та Торського. Досі точиться 5 боєзіткнень, решту — наші воїни зупинили.

На Сіверському напрямку ворог 2 рази продовж дня безуспішно намагався прорвати нашу оборону в районах Верхньокам’янського та Івано-Дар’ївки.

На Краматорському напрямку активність ворога вилилась у 4 бойових зіткнення. 2 атаки поблизу Часового Яру та Калинівки захлинулись. 2 боєзіткнення триває. Загарбники зазнають втрат.

На Торецькому напрямку наші війська відбивали 12 атак противника поблизу Неліпівки, Торецька та Нью-Йорка. 8 атак відбито, тривають бої у 4 локаціях. Ситуація контрольована.

Ворог 49 разів намагався вклинитися в нашу оборону на Покровському напрямку. Від початку доби, окупанти в районах населених пунктів Воздвиженки, Зеленого Поля, Новогродівки, Гродівки, Селидового, Миколаївки та Миролюбівки 47 раз отримали жорстку відсіч від наших захисників. 2 атаки тривають.

"Противник зазнає значних втрат — за попередньою інформацією сьогодні наші воїни знешкодили на цьому напрямку понад 200 окупантів, 98 з них — безповоротно. Знищено 4, пошкоджено стільки ж автомобілів окупантів та 1 артилерійську систему", — зазначили у Генштабі.

На Курахівському напрямку ворог 46 разів атакував наші позиції. Найбільшу активність проявляв у районі Георгіївки, Костянтинівки та Красногорівки, де українські воїни відбивали 42 атаки. 4 боєзіткнення тривають.

На Времівському напрямку наші війська відбивали 3 атаки противника, поблизу Костянтинівки та Водяного – 2 атаки зупинено, 1 досі триває.

"Сьогодні за ефективну та професійну бойову роботу слід відзначити воїнів 79-ї окремої десантно-штурмової Таврійської бригади ДШВ ЗСУ, які ефективно знищують ворога, завдають йому непоправних втрат в живій силі та техніці", — наголосили у Генштабі.