За останню добу російські загарбники завдали 60 авіаційних ударів із застосуванням 79 КАБів, здійснили 473 удари дронами-камікадзе та здійснили 2768 обстрілів позицій наших військ і населених пунктів.

З початку доби сталося 148 бойових зіткнень. Сили оборони продовжують мужньо захищати Україну, повідомляє Генштаб ЗСУ.

Останні новини з фронту

На Покровському напрямку тривають найактивніші бої.

На Харківському напрямку загарбники впродовж дня здійснили три атаки поблизу Вовчанська. Наші підрозділи успішно відбили дві штурмові дії противника, третя атака триває. Ворог втратив 59 осіб, знищено два автомобілі та чотири одиниці спеціальної техніки, 37 БпЛА, а також пошкоджено дві артилерійські системи, танк та три бойові броньовані машини.

На Куп'янському напрямку сили оборони відбили 13 атак противника в районі Синьківки, Степової Новосілки, Глушківки, Лозової, Мясожарівки та Стельмахівки.

На Лиманському напрямку ворог атакував 12 разів. Наші війська тримають оборону в напрямку населених пунктів Невське, Новосадове, Торське, Діброва та Чернещина. В даний час тривають два боєзіткнення.

На Сіверському напрямку наші захисники відбили п'ять штурмових дій ворога в районах Верхньокам'янського, Спірного та Григорівки. Наразі, в трьох локаціях ще тривають бої.

На Краматорському напрямку окупанти активно атакували наші позиції в районі Андріївки, Майського, Часового Яру, Білої Гори, Предтечиного та Кліщіївки. Сім спроб противника потіснити наші підрозділи були відбиті, одна атака триває. Ситуація під контролем.

На Торецькому напрямку ворог 17 разів намагався впіймати наші позиції. Українські оборонці відбили 13 штурмів, чотири атаки тривають досі.

На Покровському напрямку протягом доби наші позиції в районах Зеленого Поля, Воздвиженки, Новотроїцького, Гродівки, Новогродівки, Селідового, Маринівки та Михайлівки відбили 29 наступальних та штурмових дій ворога. Ще сім боєзіткнень тривають.

За попередніми даними, за добу загарбники втратили 314 осіб: 114 було ліквідованих, 200 поранених, один потрапив у полон. Також українські військовослужбовці знищили десять автомобілів та один БпЛА, уражено дві гаубиці, два танки, один автомобіль та один міномет.

На Курахівському напрямку відбулося 25 бойових зіткнень. Наші підрозділи відбили 20 атак, п'ять штурмів досі тривають.

На Времівському напрямку сталися два боєзіткнення в районі Водяного.

На Оріхівському напрямку наші війська відбили дві атаки противника поблизу Малої Токмачки та Роботиного.

На інших напрямках ситуація без особливих змін.

Триває 929-й день повномасштабної війни в Україні.