Найбільший «ковідний» шпиталь Волині заповнений майже вщент. У п’ятницю, 8 жовтня, хворих почали класти в останнє вільне відділення, розраховане на 44-х пацієнтів. Останній тиждень, розповідають лікарі, сюди щодня привозили по 10 людей, а коли й за 20.

Про це інформує журналіст Андрій Гнатюк.

Також повідомили скільки інфікованих волинян у шпиталі.

За його словами, станом на ранок понеділка, 11 жовтня, в «ковідному» шпиталі Волинської обласної клінічної лікарні перебувало 165 хворих, з яких 111 – під високими потоками кисню. Одинадцятеро хворих – у реанімації.

Хворі дуже тяжкі, багато з супутніми захворюваннями й далеко не всі – похилого віку.

«Коли я знепритомніла, тоді вже поїхали до сімейного лікаря».

«Як приїхала швидка, слухайте, задихалася я, не могла, то мене лікар виніс на руках. швидкою сюди привезли, і, слава Богу, ожила».

Це розповіді двох різних людей, яких біда привела в одну палату. Бувало різне, але про такі повальні наслідки від коронавірусу за лічені дні принаймні мені в минулих хвилях не траплялися. Чому одні переносять у легкій формі, а інші – у важкій? Хто хворіє повторно? Чому багато первинних змогли не захворіти раніше, а лише тепер? Можливо, колись будуть детальні наукові обґрунтування цього світового зла, а от на що звертати увагу, як діяти й чого категорично не робити, лікарі розповідають зараз. Короткі історії людей, яких уразив ковід, і як змінився їх стан під час лікування – у сюжеті.