Смертельні ДТП й кризи в реанімаціях лишаються головними новинами Луцька та цілої країни. 

У селищі міського типу Торчин, що у Луцькому районі, 16 жовтня перед ніччю сталася дорожньо-транспортна пригода. Водій збив трьох людей, одна з жертв загинула на місці, а інших двох госпіталізували. Того ж дня у Володимирі водій за кермом автомобіля Mercedes не вписався в поворот, оскільки їхав на великій швидкості. У результаті він збив  28-річну жінку, вилетів у вікно, а авто потрапило в паркан. Водій помер на місці, а жінку забрали медики. Потерпіла перебувала у тяжкому стані, реанімувати не вдалося. Оксана Віданова була мамою трьох дітей.  

Оболонському районі Києва увечері 15 жовтня п'яний водій збив 2 людей – відомого історика Олександра Зінченка та його друга Олександра Шибицького. Вранці 16 жовтня Зінченко розповів, що його друг помер у лікарні. За тиждень йому мало виповнитися 25 років. Сам же історик обійшовся розсіченням обличчя й струсом мозку після наїзду вантажівки. Нетверезого вбивцю затримали майже 10 кілометрів від місця аварії. Драгер показав, що у його крові – 2,68 проміле вмісту алкоголю. Запобіжний захід – тримання під вартою без права внести заставу. Ув'язнення, ймовірно, до 10 років.

Андрій Крутень – начальник управління патрульної поліції у Волинській області – гість етеру Громадського інтерактивного телебачення. Спілкувалися про реалії правоохоронної праці, людські цінності та нетверезих водіїв на волинських автошляхах: 

Увечері 16 жовтня біля села Іванівці в Чернівецькій області легковий автомобіль Mazda влетів на швидкості у припарковану на узбіччі вантажівку. Через це загинули пасажир легковика та водій КАМАЗу. За кермом авто був 48-річний місцевий мешканець. Уранці 17 жовтня на трасі Львів – Тернопіль біля села Ясенівці Золочівського району легковий автомобіль зіткнувся з вантажівкою. Унаслідок потужного удару, авто Lada Proara відлетіло на узбіччя, а вантажівка перекрила дорогу. Унаслідок аварії загинули водій та пасажир автомобіля. У ніч на 17 жовтня на трасі Київ – Чоп біля селища Пулини також відбулося зіткнення легковика Audi з вантажівкою. Остання перетворила автомобіль на купу брухту: загинули водій та пасажир. 

На Волині ще влітку патрульні зупинили в Ківерцях водія, котрий кермував без посвідчення й забажав «владнати все» за тисячу гривень. Натомість сплатить в двадцять разів більше, бо такий вирок цими днями ухвалив Ківерцівський райсуд. У Луцьку судили рецидивіста, який обікрав автомобіль Mercedes поблизу міської ради. Чоловік витягнув з авто сумку з 40 тисячами гривень.

Також цікаво: Які права мають пасажири, які травмувалися під час поїздки громадському транспорті в студії ГІТ розповіла адвокатка Юлія Спас.

Міністр охорони здоров'я наголосив, що вакцинація захищає від важкого перебігу коронавірусу, однак ризики інфікування все ще є, і навіть щепленим не можна нехтувати маскою чи респіратором

За словами Віктора Ляшка, аби забути про маски, спершу необхідно вакцинувати від коронавірусу 70 – 80% населення. За малої кількості щеплених знімати маску і потім "перевіряти COVID-сертифікат – вакцинований, не вакцинований" не досить зручно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ ПРО ПРОТИПОКАЗИ ДО КОВІД-ВАКЦИНАЦІЇ В АНАЛІТИЦІ ВІД ГІТ.

В Україні скоро вакцинуватимуть від COVID-19 підлітків від 14 років. Міністерство охорони здоров’я України вже підготувало відповідні документи.