У вівторок, 19 жовтня, близько третьої години ночі співробітники групи реагування патрульної поліції Яворівського районного відділу поліції у місті Яворів на вулиці Івана Хрестителя зупинили автомобіль «Мерседес», водій якого порушив вимоги Правил дорожнього руху. У салоні окрім 39-річного водія також перебували троє пасажирів віком 27, 30 і 35 років. Усі – мешканці Волинської області.

Про це повідомляє пресслужба поліції Львівщини.

Під час складання адміністративних матеріалів за порушення дорожніх правил правоохоронці помітили в салоні автомобіля сумку, у якій були зіп-пакети з речовиною жовтого кольору, схожою на наркотичну.

На місці події працювала слідчо-оперативна група, а також оперативники карного розшуку та інші співробітники територіального підрозділу поліції. Правоохоронці виявили в автомобілі речовини, схожі на наркотичні засоби «амфетамін», «метадон» та «солі» – частина з них не розфасовані, а також близько 400 «закладок» у зіп-пакетах. Усе вилучене скерували на експертне дослідження.

Встановили, що зловмисники розповсюджували наркотичні засоби шляхом «закладок» з використанням Інтернету на території Львівської та Волинської областей. За цінами «чорного ринку» вартість вилучених наркотичних засобів становить близько 300 тисяч гривень.

Учасники групи затримані в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, невдовзі суд обере їм запобіжні заходи.

Слідчі територіального підрозділу поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна.

Досудове розслідування триває.