Ігор Кирилов був найбільш впізнаваним ведучим, який уособлював епоху радянського телебачення. Про смерть диктора Центрального телебачення Держтелерадіо СРСР, радянського та російського радіо- та телеведучого повідомив російський «Перший канал».

- Сумна новина надійшла незадовго до нашого ефіру. Сьогодні не стало Ігоря Леонідовича Кириллова. Наш легендарний колега, старший товариш, для багатьох справжній учитель, – йдеться у повідомленні.

Кирилов розпочав свою кар'єру з посади помічника режисера. За два з половиною місяці на Центральній студії телебачення оголосили конкурс дикторів, він його пройшов і того ж дня провів перший прямий ефір на багатомільйонну аудиторію. Саме він повідомив і про політ Юрія Гагаріна.

У Кириллова багато почесних звань. До 2006 року він вів трансляцію параду Перемоги, а двадцять років тому йому надали титул: «Людина-епоха». Він вів телепередачі, знімав рекламу, викладав. Понад 20 років був диктором програми «Час». Часто виступав із новорічним зверненням до радянського народу замість керівництва країни.