В Європейському Союзі зараз не розглядають можливість скасування безвізового режиму для українців, попри критику з боку Європейської палати аудиторів про неповне виконання критеріїв безвізу.

Україна є світовим лідером за кількістю політиків, які використовують офшорні схеми — в документах фігурують 38 людей. На другому місці Росія, там удвічі менше. Далі ОАЕ, Колумбія і Гондурас. 

Більше про офшори. Документи Pandora Papers, нового витоку з 14 фірм, які реєстрували та обслуговували офшорні компанії, частково підтвердили схему переказування коштів від структур олігарха Ігоря Коломойського до офшорних фірм президента Володимира Зеленського та його соратників. Крім того, нардепу Олександру Герезі донедавна належали офшорні компанії, пов’язані з мережею гіпермаркетів на території окупованого Криму. Радник Єрмака не бачить компромату на Зеленського у скандальному розслідуванні, а Порошенко називає це ударом по Україні. 

Про газ. Як свідчить Економічна Правда, дані угорського оператора ГТС FGSZ свідчать, що транзит російського газу через Україну в Угорщину відновили. Згодом в Операторі ГТС України інформацію спростували, заявивши, що це не транзит, а реекспорт. У студії ГІТ увечері 7-го жовтня цю та інші дотичні газу теми прокоментує експерт Марк Савчук, дивіться пряму трансляцію або відстежте потім запис в архіві наших відео на сайті.

Про ПП-2. Оператор газопроводу "Північний потік-2" заявив про те, що почалася процедура заповнення газом першої нитки трубопроводу. 4 жовтня Данське енергетичне агентство схвалило введення в експлуатацію газопроводу "Північний потік-2", оскільки компанія Nord Stream 2 AG виконала відповідні умови, включаючи умови щодо сертифікації. Проєкт трубопроводу на континентальному шельфі Данії є частиною більшого проєкту газопроводу, що складається з двох паралельних ниток довжиною 1230 км для транспортування газу з Росії до Німеччини. Трубопроводи починаються в Росії і проходять через фінські, шведські, данські та німецькі морські райони і виходять на берег біля німецького узбережжя. Трубопроводи можуть транспортувати 55 млрд кубометрів природного газу на рік.

Про падіння акцій фейсбуку. Через зупинку роботи соцмереж компанії Facebook її засновник Марк Цукерберґ за декілька годин втратив 6 мільярдів доларів статків. Про це йдеться у рейтингу Forbes у живому часі, дані Markets Insider. Цукерберґ опинився на шостій позиції у списку найзаможніших людей світу.

Про збірну України. "Синьо-жовті" розпочали підготовку до жовтневих матчів кваліфікації на чемпіонат світу-2022 проти Фінляндії та Боснії і Герцеговини. Олександр Петраков довикликав Артема Шабанова, але з різних причин втратив одразу трьох гравців «Динамо». Також виконувач обов'язків головного тренера поспілкувався з журналістами. Зокрема, остаточно закрив тему невиклику Руслана Маліновського. "Який же покидьок Петраков, він повинен був стати на коліна", – тренер збірної не добирав слів і був дуже емоційним. З'явилися чутки, що матч Україна – Боснія і Герцеговина перенесуть зі Львова через несприятливу епідеміологічну ситуацію. Щоправда, вони не підтвердилися. Як і планувалося, гру прийме «Арена-Львів», а порядок допуску вболівальників на трибуни вже затверджений.

ДОЇЗДИЛИСЯ? Конкретні числа, адреси, рішення. Фільм про транспорт у Луцьку з допомогою гостей ГІТ

Ланцюжок оповіді проведе вас лише актуальною інформацією про транспортну інфраструктуру Луцька, а серед ємких фактів є, звісно, думки мешканців міста, адже ми – Громадське Інтерактивне Телебачення, передаємо все як є там, де вам зручно, й працюємо завдяки вашій підтримці!