З 8 жовтня в пунктах АТ «Укрпошта» області можна зробити щеплення від коронавірусної хвороби COVID-19 особам похилого віку.

Про це повідомляє ДУ «Волинський ОЦКПХ МОЗ».

Працівники Волинського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України здійснили моніторингові візити в поштові відділення АТ «Укрпошта», де проводиться вакцинація людей похилого віку. Під час таких візитів лікарі-епідеміологи провели інформаційно-роз’яснювальну роботу щодо необхідності вакцинації серед відвідувачів відділення.

За результатами епідеміологічного нагляду з числа захворілих по області на COVID-19 – 18,3% це особи старше 65 років. Згідно статистичних даних летальність людей старше 60 років в області становить 83,2% від загальної кількості померлих від COVID-19. Всі померлі в анамнезі хвороби мали супутні захворювання, домінуючими з яких є серцево-судинні, цукровий діабет та ожиріння та нещеплені від COVID-19. Тому, вакцинація даної категорії населення є надзвичайно важливою, оскільки особи похилого віку відносяться до групи підвищеного ризику.

Аби запобігти тяжкому перебігу, ускладнень та летальних випадків на території області у відділеннях АТ «Укрпошта» можна зробити щеплення від коронавірусної хвороби COVID-19 особам старше 60 років.