Студент Луцького національного технічого університету розробив проєкт реконструкції центральної площі селища Любешів.

Візуалізацію проєкту опублікували у фейсбуці. Автор проєкту студент Юрій Пашук.

«Співпраця ЛНТУ та Любешівської ТГ», – написала ректор ЛНТУ Ірина Вахович, поширивши комп’ютерні малюнки на свої сторінці у фейсбуці.

Як зазначають на сайті Любешівської громади, проєкт став результатом співпраці Любешівської селищної ради та ЛНТУ.

«У травні цього року відбулася зустріч з представниками Луцького національного технічного університету – деканом факультету архітектури, будівництва та дизайну Олександром Андрійчуком, завідувачкою кафедри архітектури та містобудування Інною Абрамюк, доцентом кафедри будівництва і цивільної інженерії Петром Біскубом та студентом Юрієм Пашуком. Ініціював зазначений захід Любешівський селищний голова Олег Кух з метою розроблення проєкту благоустрою центральної частини Любешова з урахуванням історичної спадщини нашого містечка. В ході зустрічі науковцями та працівниками управління капітального будівництва селищної ради були обговорені практичні завдання реалізації проекту. Як результат, було виготовлено проект благоустрою центральної частини Любешова, який став основою дипломного проєктування на кафедрі архітектури та містобудування Луцького національного технічного університету. Автор проєкту Юрій Пашук», – йдеться у дописі.

Більшість читачів схвалює проєкт, хоча дехто зазначає, що після його реалізації «можна забути про якісь масові заходи на цих площах».

«Не така там велика площа щоб тих стежинок там наляпувати. Достатньо вдосконалити те, що є. Це моя думка як дипломованого спеціаліста у цій сфері», – пише Наталія Шеметило (Круковець).