У Луцьку мають намір найближчим часом розірвати договори із перевізниками, які не забезпечують наявність достатньої кількості маршруток у вечірній час.

Про це йшлося сьогодні, 2 листопада, під час оперативної наради у мерії, пише ВолиньPost.

Під час наради Луцький міський голова Ігор Поліщук звернувся до виконувача повноважень начальника відділу транспорту Луцької міської ради Олександра Середи. Мер розповів, що нещодавно після 21 години зайшов у електронну систему, що відображає роботу громадського транспорту й незадоволений побаченим.

«Маршрут №9 – 20% виконання, №28 – 15% виконання, №11 – три автобуси з 12, маршрут №3 – два автобуси. По всіх цих маршрутах – перевірка», – дав вказівку Ігор Поліщук.

Він також дав доручення на найближче чергове засідання виконавчого комітету підготувати проєкти рішення про розірвання договорів з перевізниками, які порушують правила цих договорів й, зокрема, не забезпечують достатню кількість транспорту на маршрутах.

Не хочуть люди працювати, не вміють працювати – будуть працювати інші. Не будемо гратися тут, – сказав Поліщук.

Про те, що увечері автобуси сходять з маршрутів, лучани пишуть у соцмережах уже декілька місяців поспіль, але Поліщук відреагував лише тепер.

Водночас мер ані словом не згадав про зриви графіків руху на маршрутах №12, №24 і №32, на яких їздять автобуси МАН, списані з європейських маршрутів. Про те, що автобусів випускали на лінію вдвічі менше, ніж зафіксовано в договорах, розповіла в ефірі ГІТу Олена Голєва, власниця ВТП «Санрайз» ЛТД.

Нагадаємо також, нещодавно Олена Голєва заявила, що її підприємству планують заборонити обслуговувати автобусні маршрути №1, №8 і №10.