Перевізнику ВТП «Санрайз» ЛТД планують заборонити обслуговувати автобусні маршрути №1, №8 і №10.

Про це в ефірі ГІТу заявила власниця підприємства «Санрайз» Олена Голєва.

Нагадаємо, раніше фірму ВТП «Санрайз» ЛТД не допустили до участі в конкурсі на перевезення пасажирів за автобусними маршрутами №12, №24, №30 та № 32. Мотивація – її автобуси не відповідають екостандарту Євро-5. Хоча Олега Голєва вважає, що це зроблено для того, щоб конкурси виграли «свої зручні перевізники».

«Я знаю про те, що 20 жовтня, тобто через тиждень, виконком міської ради збирається винести рішення про припинення роботи підприємства «Санрайз» на 1-му, 8-му, 10-му маршруті – взагалі припинення. І відповідно замінити 26 автобусів, які працюють на цих маршрутах, на 8 автобусів, значно старших, на жаль, але вони привезені з Європи. Там за 3-5 тисяч євро їх купили, перефарбували, і ось вони будуть курсувати. Можете собі уявити, як замість 26 автобусів буде у місті 8, що це буде і як людям з цим жити», – каже Голєва (на відео з 15:34 хв.).

Вона стверджує, що декілька років тому побудувала завод електротранспорту, який зробив за три роки реновацію усіх автобусів, які є у підприємства «Санрайз».

«Тобто ви не знайдете автобуса жодного у підприємства власності, які не відповідають нормам перевезення і які є, скажімо так, непридатними, старими чи страшними і так далі, – розповідає власниця компанії-перевізника (на відео з 8:25 хв.). – Що таке реновація в нашому варіанті? Це повністю новий кузов. Тобто з нуля було побудовано автобуси, і ми цим пишаємось, нам це вдалось. Абсолютно все було замінено, включаючи сидіння, вікна і так далі. Тому проблеми я не бачу в тому, щоб використовувати фактично нові автобуси «Богдан». Є дуже багато конкурсів на приміські маршрути, є дуже багато замовлень від компаній, які бажають перевозити власних працівників. Тому якщо компанія «Санрайз» неугодна, незручна, чи проблема в тому, що підприємство відмовляється від заохочення певних працівників міської ради, проблеми немає – ми йдемо з міста».

Голєва також розповіла, що перевірки із залученням представників Укртрансбезпеки спрямовані на те, щоб не давати працювати підприємству «Санрайз».

«Залучають Укртрансбезпеку знову ж таки для того, щоб когось покарати. Але якщо ви подивитесь, карають саме підприємство «Санрайз», – каже Олена Голєва (на відео з 14:52). – Але ми вже звикли до цього. Ми вже не йдемо навіть у суди саме у ситуації з Укртрансбезпекою, тому що вони говорять, що «в нас є чітке завдання від міської ради, ми його будемо виконувати, будемо кожен день до вас ходити, ви будете оскаржувати – ми не будемо давати вам працювати».

За словами власниці ВТП «Санрайз», її підприємству не дозволяли збільшувати кількість автобусів на маршруті, хоча про це просили лучани.

«Є такий маршрут №8, і цим маршрутом займається підприємство «Санрайз». Але була потреба від людей і були звернення від людей, щоб цей маршрут також працював і у вихідні. Міська рада завжди дозволяла працювати тільки в робочі дні. Ми звернулися до міської ради з тим, що ми хочемо обслуговувати людей і у вихідні дні на 8-му маршруті. І, уявіть собі, ми отримали відповідь, що чиновники міської ради вважають недоцільним, щоби містом у вихідні дні курсував автобус №8», – розповіла Олена Голєва (на відео з 10:53).

Інший приклад – з маршрутом №22. На ньому на сьогодні працює 9 автобусів. Після того, як його продовжили до села Княгининок, що приєдналося до Луцька, перевізник звернувся до Луцької міської ради з проханням збільшити кількість транспортних засобів на маршруті до 12-ти одиниць. Але у Луцькраді відповіли, що «не бачать в цьому доцільності».

«В той же час угодні їм перевізники збільшують кількість транспортних засобів, збільшують їх «Богданами», які не пройшли реновацію, в яких відвалюються колеса, в яких видно дорогу через підлогу. Тобто мені важко зрозуміти мету. Але, як на мене, там дуже багато брехні. Там мова навіть не у справедливості, але в цій сфері дуже багато брехні», – обурюється Олена Голєва (на відео з 13:46).