Фірму ВТП «Санрайз» ЛТД не допустили до участі в конкурсі на перевезення пасажирів за автобусними маршрутами № 12, №24, №30 та № 32 для того, «щоб їх виграли свої зручні перевізники».

Про це в ефірі Громадського Інтерактивного Телебачення розповіла Олена Голєва, власниця підприємства «Санрайз», депутат Луцької міської ради 2010-2015 років.

За її словами, зрозуміло було, що «Санрайз» стане переможцем у конкурсі, позаяк це підприємство обслуговувало згадані маршрути і в нього були всі шанси набрати в конкурсі найбільше балів.

«Підприємство «Санрайз» так само подало на конкурс на перевезення на 12-му, 32-му маршрутах автобуси (з екологічним стандартом – ред.) Євро-5. Конкурс мав відбутися 14 вересня. Ясно, що ми би його виграли, тому що там є певні, згідно з Постановою Кабінету міністрів, нарахування балів. І одна з основних особливостей перемоги – це якщо підприємство у попередні роки також обслуговувало цей маршрут. Тобто якби допустили перевізника «Санрайз», не було би в конкурсного комітету варіантів, щоби виграв той, хто зручний чиновникам міськради. Тому напередодні, за день до конкурсу, терміново зібрали виконком, поставили одне чи два питання на виконком, але, звичайно, основною причиною цього збору позачергового виконкому було заборонити підприємству «Санрайз» з автобусами Євро-5 брати участь у конкурсі – для того, щоб їх виграли свої зручні перевізники», – стверджує Олена Голєва (на відео з 6:43 хв.).

В результаті, каже Голєва, нині існує невідповідність кількості автобусів, які курсують за цими маршрутами, від тієї, яка передбачена умовами конкурсу.

«Ми маємо маршрут №12, для прикладу, на якому зараз курсує 4 автобуси замість 13-ти, які курсували до серпня, – розповідає власниця «Санрайзу» ( на відео з 4:26 хв.) – Відповідно годинами люди чекають на автобус. Крім того, зараз ще випустили міжміський автобус. Такого ніколи жодне місто ніколи не бачило – щоб міжміський автобус курсував містом. Це просто нонсенс. Точно так само, для прикладу, 30-й маршрут, який здобуло «прекрасне», як в соцмережах зазначають, підприємство «Преміум-сервіс». Вони зобов’язались місяць тому забезпечувати цей маршрут сімома автобусами. Зараз їздить там два, не Євро-5, а звичайні «Еталони», і цього ніхто не помічає. Це нікого з чиновників міської ради не хвилює… Вони ж автобусами не їздять».

На маршрут №12 перевізник «Бест Ленад Груп», який виграв конкурс, зобов’язався випускати 8 автобусів, але сьогодні їх курсує 4.

«Точно так само і по 32-му маршруту їздить лише 4 автобуси. У вечірню пору доби і у вихідні – це 2 автобуси замість восьми», – каже Олена Голєва (на відео з 6:14 хв.).

За її словами, прекрасну мету – забезпечити лучан комфортабельним транспортом – зіпсували чиновники міськради, переплутавши мету із засобами.

«Для них, для цих чинуш, на мій погляд, перевезення пасажирів – це автобуси, – розповідає власниця ТОВ «Санрайз» (на відео з 1:51 хв.). – А люди, які розуміються в громадському транспорті, розуміють, що перевезення пасажирів – це копітка цілодобова праця: і механіків, і слюсарів, і диспетчерів, і, звісно, водіїв, які дуже часто працюють з 2-ї години ночі, для того щоб забезпечити людей. Але маємо те, що маємо».