У Володимирі в реєстрі звернень учасників бойових дій (АТО/ООС), яким не надано земельних ділянок для житлового будівництва знаходяться 645 осіб.

Про це йшлося на засіданні виконкому.

Станом на 1 жовтня на території Володимир-Волинської міської територіальної громади виділено і надано дозволи на розроблення проєктів землеустрою 385 земельних ділянок для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд, в тому числі: 318 ділянок – по місту Володимиру-Волинському і 67 ділянок на території колишньої Зарічанської сільської ради. Із них 19 осіб із сімей загиблих учасників бойових дій отримали земельні ділянки для будівництва житла (18 – по місту, 1 – в с. Заріччя).

Із 318 земельних ділянок, наданих для житлового будівництва по місту Володимиру-Волинському, менше 3-х відсотків їх власників звернулися в управління містобудування і архітектури за отриманням будівельних паспортів.

Наталія Антоненко наголосила, що ситуація з наданням земельних ділянок учасникам АТО/ООС є досить складною, а тому управління містобудування, архітектури та комунальних ресурсів продовжує працювати над питанням щодо визначення нових масивів малоповерхової забудови та інших окремих земельних ділянок для житлової забудови, масивів для ведення особистого селянського господарства, з метою їх надання учасникам АТО/ООС. На сьогодні реєстр звернень учасників бойових дій (АТО/ООС), яким не надано земельних ділянок для житлового будівництва, складає 645 осіб.

В даний час ведуться роботи по розробленню генерального плану села Новосілки, в складі якого буде запроектовано масив для надання земельних ділянок учасникам АТО для будівництва та обслуговування житла. Відділ містобудування та архітектури розглядає також питання внесення змін у генеральний план міста з метою виділення ще одного невеликого масиву на 26 земельних ділянок, що знаходяться в районі об’їзної дороги на вулицях Пилипа Орлика та Смірнова.