2-го листопада відбулось чергове засідання виконавчого комітету міської ради Володимира, на якому розглянули понад сорок питань порядку денного.

Важливе питання чергового засідання виконкому стосувалось встановлення тарифів на послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення, – інформують на сайті міста.

Начальник відділу економічного розвитку, проектної діяльності та інвестицій Наталія Куран повідомила, що проєкт даного рішення підготовлено відповідно до звернення УВКГ.

Таким чином пропонується встановити тарифи на послуги з централізованого водопостачання у розмірі 15,82 грн. за 1м³ (з ПДВ) та централізованого водовідведення у розмірі 24,05 грн. за 1м³ (з ПДВ).

Проєкт рішення та структура тарифу погоджені антимонопольним комітетом, а зауважень протягом періоду оприлюднення не надходило.

Як зазначив начальник УВКГ Сергій Луцюк, запропонований тариф є економічно обґрунтованим, та й і у порівнянні із іншими містами, його ріст є нижчим, ніж в інших містах області. Якщо у Володимирі-Волинському передбачається зростання у 20 відсотків, то у Ковелі він зросте майже на 34 відсотки, а у Луцьку на 42 відсотки.

Таким чином, заходи, які проводить управління по оптимізації витрат та зменшенню рівня втрат води, дають позитивний результат. Члени виконавчого комітету підтримали даний проєкт рішення, таким чином воно набере чинності з 1 січня 2022 року та діятиме до 31 грудня 2022 року.