Облаштувати належний майданчик для вигулу та дресирування собак пропонує у проєкті №19 громадського бюджету Луцька Наталія Назаровська.

Це, на переконання авторки проєкту, дозволить безпечно і корисно проводити час зі своїми улюбленцями та забезпечить їх соціалізованість і мінімізацію конфліктів.

Реалізувати проєкт пропонують у 55-му мікрорайоні міста Луцьк на вулиці Чорновола (між Рекреаційним комплексом "Срібні лелеки" та автостоянкою по стороні Рекреаційного комплексу "Срібні лелеки" та річки Сапалаївка ).

Проголосувати за проєкт можна ТУТ.

Голосування за проєкти громадського бюджету Луцька триває з 1 до 10 листопада.

«Досить гострою проблемою нашого міста є відсутність відповідно обладнаних майданчиків для виховування та вигулу домашніх улюбленців, що спричиняє виникнення непорозумінь та конфліктних ситуацій між мешканцями і власниками собак, оскільки вигул та дресирування здійснюється в неналежних місцях, – пише авторка проєкту. – Через недостатність інформації про правила, норми поведінки та доступність тренувань маємо: низьку обізнаність щодо поводження власників тварин на прогулянці – прибирання, повідок, поведінка, що належить до відповідальності власників і призводить до зниження рівня довіри містян до собак та їх власників».

Нагадаємо, у Луцьку діють лише два облаштовані майданчики, які призначені для вигулу собак. Хоча у місті їх мало би бути одинадцять. Члени виконкому міської ради ще 2014 року визначили додаткові місця для вигулу, але роботи з їх облаштування досі не розпочалися.

Також нагадаємо, у квітні лучанин Олександр Ванюрський звертався з петицією до Луцької міської ради, аби та зобов’язала відповідні служби виконати рішення міськвиконкому від 2014 року: облаштувати 2 майданчики для вигулу собак у парку імені Лесі Українки, ще два – у мікрорайоні ЛПЗ, 1 – у районі 40-го кварталу. Петицію підписали 315 лучан.

У відповіді на петицію Луцький міський голова Ігор Поліщук написав:

«Робота по облаштуванню місць вигулу собак буде продовжено відповідно до затверджених схем при наявності коштів на проведення даного виду робіт». 

Проте коштів на облаштування майданчиків досі не знайшлося. Наразі єдиний спосіб збудувати хоча б один майданчик – підтримати проєкт громадського бюджету Луцька №19.

Проголосувати за проєкт можна ТУТ.