Луцький міський голова Ігор Поліщук дав відповідь автору петиції, який просить облаштувати в Луцьку 5 нових майданчиків для вигулу собак: по 2 – у парку імені Лесі Українки і в мікрорайоні ЛПЗ та 1 – у 40-му мікрорайоні.

Нагадаємо, петицію розмістив на сайті місцевих петицій 14 квітня лучанин Олександр Ванюрський. Протягом 14 днів її підписали 315 мешканців міста при необхідних для розгляду Луцькою міською радою 300.

У петиції автор, зокрема, зазначив, що «06.08.2014р. виконавчим комітетом Луцької міської ради було ухвалено рішення за № 457-1 «Про затвердження схем розміщення майданчиків для вигулу собак».

Згідно з п. 2 вказаного рішення, було зобов'язано департамент житлово-комунального господарства міської ради при формуванні пропозицій до проєкту бюджету міста на 2015 рік передбачити кошти, необхідні для облаштування майданчиків. Проте майданчики (місця) для вигулу собак до цього часу лишаються необлаштованими (відсутні вказівники, огорожа, урни для сміття тощо).

Лучанин просить міську раду вплинути на ситуацію щодо виділення коштів та зобов'язати відповідні служби облаштувати майданчики для вигулу собак, які зазначені у додатках 10, 11 (парк імені Лесі Українки), 1, 2 (район ЛПЗ), 3 (район 40-го кварталу) рішення виконавчого комітету Луцької міської ради за № 457-1 (із змінами від 04.07.2018р. – рішення №404-1).

У відповіді міський голова Ігор Поліщук підтверджує факт ухвалення відповідного рішення виконкому Луцької міської ради, яким затверджено схеми розміщення майданчиків для вигулу собак в місті Луцьку.

Водночас він інформує, що «в місті вже облаштовано дві локації для вигулу собак – поблизу РАГСу та за Палацом учнівської молоді». Власники собак це добре знають, позаяк вони самі брали активну участь в облаштуванні цих майданчиків: в одному випадку – перемігши в проєкті бюджету участі, а в другому – залучивши спонсорів і отримавши підтримку міськради.

Щодо облаштування нових майданчиків Ігор Поліщук зазначає:

«Робота по облаштуванню місць вигулу собак буде продовжено відповідно до затверджених схем при наявності коштів на проведення даного виду робіт. Луцькою міською радою спільно з КП «Ласка» проводиться активна робота з пошуку позабюджетних джерел фінансування».