В Україні переглянуть штрафи для водіїв, які користуються газовим обладнанням і не перереєструють належним чином свій транспортний засіб.

Відповідний законопроект №6379 вже зареєстрували у Верховній Раді, передає портал Avtosota.

У законі передбачено зменшення розміру штрафів за такі порушення. Його ініціювала група депутатів із партії «Слуга народу». Вперше цей документ було представлено та зареєстровано ще другого грудня. Наразі він перебуває на ознайомленні нардепів. Після цього законопроект має пройти два читання, якщо він набере достатню кількість голосів, то його підпише Президент України.

У законі пропонують призначати за порушення із переоформленням автомобілів під ГБО штрафи розміром 170 гривень. За повторне порушення сума подвоюється.

На сьогоднішній день за порушення в оформленні ГБО законом передбачено покарання у вигляді грошового штрафу у розмірі 340 гривень. Це також стосується несправного газобалонного обладнання та оформлення його таким, що не відповідає стандарту.

Також, якщо водій повторно вчинить таке порушення, його можуть позбавити водійських прав на строк від 3 до 6 місяців. Окрім цього він може підлягати адміністративному арешту на 5 – 10 діб.