Урочистості з нагоди присвоєння випускникам кафедри військової підготовки Луцького НТУ первинного офіцерського звання «Молодший лейтенант запасу» відбулися на території Волинського регіонального музею українського війська та військової техніки.

Про це повідомляє пресслужба Волинської обласної ради.

Привітали офіцерів перший заступник голови обласної ради Юрій Поліщук, обласний військовий комісар Роман Кулик, начальник 6 прикордонного Волинського загону Сергій Лозінський, ректорат і викладачі ЛНТУ.

Ректор ЛНТУ Ірина Вахович зауважила, що цьогоріч це уже 4 урочисте вручення офіцерських погон випускникам вишу. Вона привітала новоспечених офіцерів та наголосила, що кожен із них сьогодні отримав певний кредит довіри, що вимагає нової якості та підходів до служіння українському народові.

На знак дружби та вдячності за співпрацю Ірина Вахович передала директорові музею українського війська Олегу Ткачуку ордени із військового прапора 51-ї гвардійської ОМБ, які були втрачені в роки Другої світової війни.

Перший заступник голови обласної ради Юрій Поліщук зазначив, що усі, хто сьогодні вступає на військову кафедру, роблять усвідомлений вибір.

«Пригадуються часи, коли на офіцерську кафедру до вузів вступали ті, хто не хотів служити в лавах армії. Нині ж ситуація кардинально змінилася. Я переконаний, що кожен із вас свідомий того, що у будь який момент йому доведеться взяти до рук зброю і стати на захист територіальної цілісності своєї держави. Збройні сили України сьогодні потребують кваліфікованих, та освічених офіцерів, які вміють вправлятися з новітнім оснащенням та озброєнням. Вірю, що ви саме ті люди, які здатні захистити нашу державу від ворога. Однак сьогодні хочу побажати усім нам миру, щоб усі здобуті вами знання не довелось застосовувати на практиці в умовах бойових дій», – резюмував він.

Довідково

Кафедра військової підготовки ЛНТУ сформована 4 травня 2016 року. Кафедра має свою навчально – матеріальну базу, стройовий плац, лазерний тир, окремі навчальні аудиторії, техніку та озброєння. Кафедра готує офіцерів запасу за наступними спеціальностями: бойове застосування механізованих підрозділів; бойове застосування підрозділів наземної артилерії; психологія.

 По завершенню повного курсу навчання (два роки) випускникам присвоюється офіцерське звання. Наявність звання молодший лейтенант запасу відкриває можливість зробити кар'єру в державних органах влади та більшості силових структур та відомств України.

Заняття на кафедрі проводяться методом військового дня, тобто один (два) дні на тиждень. Це дає можливість без відриву від основного місця навчання (роботи) здобути військово-облікову спеціальність та офіцерське звання.