Власник інвестиційної компанії «Concorde Capital» Ігор Мазепа стверджує, що його колишній підлеглий, а нині депутат від «Слуги народу» Андрій Герус не є його спільним проєктом з Ігорем Коломойським для атак на Ріната Ахметова у справі «Роттердам+».

Про це Мазепа заявив в інтерв'ю виданню «Економічна правда».

Нагадаємо, уродженець Нововолинська, голова Комітету Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус до обрання нардепом працював в інвесткомпанії  «Concorde Capital», а потім став відомим блогером.

«Весь ринок говорить, що це (блогер Андрій Герус – ред.) мій проєкт. Але мені по * * й, що ринок говорить. Я кажу, що ні. Він іноді виходив, щось писав. Я потім отримував дзвінки з осудами», – заявив Мазепа.

Він спростував інформацію, що проєкт «блогер Андрій Герус» з'явився після співпраці Мазепи з групою «Приват» Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова.  

Андрій Герус дійсно працював в «Конкорді» тривалий час. Від нас він пішов у 2012 році, ще задовго до революції і тим більше задовго до Ахметова з «Роттердамом», – заявив Мазепа.

Згодом, у 2015-му, Герус повернувся і кілька місяців працював виконавчим директором «Конкорду». Власник інвестиційної компанії виклав свою версію того, чому з ним попрощалися.

«Крім того, що він сидів і писав якісь блоги, якоїсь особливої роботи я не помітив. Тому ми вирішили, що давай будемо друзями, але розлучаємося», – каже Мазепа.

За його словами, блоги Геруса «точно не допомагали» основній роботі.

«Мені здалося, що на той момент його позиція громадського активіста йому важливіша за професійне заняття інвестиційним банкінгом», – розповів Мазепа. 

До речі, після запису цього інтерв’ю журналісти зустріли Геруса в офісі «Concorde Capital».

Нагадаємо, Андрій Герус став обраний до парламенту в 2019 році за списком «Слуги народу». Герус відомий систематичними медійними атаками проти формули «Роттердам+». Єдиними постраждалими від цієї формули вважаються тільки 2 феросплавних заводи Ігоря Коломойського. Саме ці два підприємства зараз єдині в країні оскаржують закриття справи  «Роттердам+».