У навчальні заклади області надійшла партія комп’ютерної техніки в рамках проєкту «Ноутбук кожному вчителю». Загалом вчителі отримали вже 1 277 ноутбуків.

Про це розповіла  заступниця начальника управління освіти і науки облдержадміністрації Тетяна Соломіна.

«Ноутбук кожному вчителю» – це спільний проєкт Міністерства освіти і науки та Міністерства цифрової трансформації України.

Волинь – одна з перших областей, які провели державні закупівлі ноутбуків. Загалом закуплено 2 045 ноутбуків. Тендерні закупівлі закінчились у вересні.

Зі слів Тетяна Соломіної, техніку закупили на умовах співфінансування до загальної вартості 30% – докладало місто та 10% – для шкіл сільської місцевості.

Згідно з умовами тендеру, доставку комп’ютерної техніки у школи здійснює безпосередньо постачальник. Відтак, у зв’язку з фінансовими та часовими затратами, яких потребує доставка техніки у населені пункти області, ноутбуки доставляють у школи частинами.

Техніка, яка надходить – високоякісна та швидка, вчителі задоволені, – каже Тетяна Соломіна.

Першу партію техніки освітні заклади Волині отримали на минулому тижні. Протягом 1-2 грудня постачальник здійснив поставку другої – у кількості 566 одиниць. До середини грудня усі вчителі мають отримати ноутбуки, які були закуплені у рамках проєкту.