У другому випуску суб’єктивного антирекламного проєкту «Велике забудовництво» журналіст ГІТу Вадим Ремісько проаналізував житловий комплекс «Яровиця», що на однойменній вулиці в Луцьку.

У розділі «Локація» журналіст за допомогою експертів звернув увагу на велику кількість авто, що рухаються навколо житлового комплексу, неоднозначні краєвиди з вікон, відустність аптеки (про що говорили самі мешканці), а також віддаленість від навчальних закладів.

Так, згідно з будівельними нормами, на 3 тисячі мешканців (а саме стільки, за розрахунками) має проживати в «Яровиці») потрібно 100 місць для дошкільнят і 400 – для учнів. 

Найближчий дитячий садочок до ЖК розташований за кілометр, хоча, згідно з ДБН, потрібно не більш ніж 300 метрів. Менеджер «Яровиці» каже, що в них є приватний ДНЗ на 30 місць, проте це проблеми не вирішує.

Наближча до ЖК школа – НВК №9 – переповнена. Цьогоріч там шість класів першокласників.

Будівельні матеріали, з яких споруджений житловий комплекс, – високоякісні. Тут дуже тепло. Ліфти відповідають ДБН, а ось із пандусами – біда. Підвали у паркінгу підмокають.

На деяких поверхах в одному під’їзді тут до 10 квартир, що не відповідає бізнес-класу багатоповерхівок, як їх презентують менеджери. Окремі мешканці скаржаться, що вікна при введенні квартир в експлуатацію були низької якості, тож довелося їх міняти.

Вартість такого житла, в яке ще треба добряче вкластися – від 20 950 гривень за квадратний метр до 23 500 грн.

У ЖК «Яровиця» – величезні проблеми зі звукоізоляцією. Також тут низькі стелі, хоча не у всіх.

Ще одна проблема – де поставити машину. Тут є підземний паркінг, але місця в ньому продаються окремо від житла і дорого. Ціна «необґрунтовано висока», кажуть мешканці. Є ще наземний паркінг – під дитячим і спортивним майданчиками.

Є тут проблема і з сміттєвими контейнерами.

Найбільш болюче місце ЖК щодо безпеки – сусідство автозаправної станції.

Більше дивіться на відео.