На території КП «Володимир-Волинське територіальне медичне об’єднання» відремонтували кімнати для тимчасового проживання медиків.

Про це повідомляє сайт міської ради.

Приміщення під житло для працівників ТМО, що приїжджають сюди працювати з інших областей, облаштували на території лікарні. У ньому є кухня загального користування та 16 кімнат з окремими санвузлами.

Щоб провести ремонт у них, було спрямовано 350 тисяч гривень із міського бюджету та ще 90 тисяч гривень коштів територіального медичного об’єднання.

Про додаткові можливості для надання житла медикам міський голова говорив із начальником відділу з питань охорони здоров’я виконавчого комітету міськради Іриною Ліщук, генеральним директором КП «Володимир-Волинське територіальне медичне об’єднання» Тетяною Ващук, медичним директором ТМО Віталієм Баюном.

У медицині працюють сильні й сміливі люди, які беруть на себе відповідальність приймати складні рішення, присвячують своє життя порятунку життів в будь-який час та за будь-яких обставин. Важливо створити умови, щоб вони відчували власну значущість, повагу до своєї професії та хотіли жити й працювати у нашій громаді, – зазначив Ігор Пальонка.

Він наголосив, що принциповою позицією влади спільно з керівництвом лікарні має стати пошук варіантів надання житла лікарям, наприклад, через домовленості із забудовниками про виділення медпрацівникам квартир у новобудовах.

Ми повинні напрацювати діючі кейси соцзабезпечення гідних умов праці та життя для медиків, аби бути певними, що у випадку необхідності буде кому рятувати наше життя та здоров’я, – резюмував міський голова.