За даними оперативної інформації у Волинській області інтенсивний показник захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції, в тому числі на коронавірусну інфекцію, становить 511,5 на 100 тисяч населення, що на 11% нижче епідемічного порогу. Рівень захворюваності характеризується як низький. Перевищення зареєстровано у Ківерцівському районі.

Про це пише ДУ «Волинський ОЛЦ МОЗ України» та МОЗ України.

Вищі від середньообласного показники захворюваності у м. Луцьку (1 080 на 100 тис. населення), Любешівському (553) та Луцькому (646) районах.

Протягом останнього тижня в області захворюваність гострими респіраторними інфекціями знизилась на 6% і становить близько 5,3 тис. осіб, проти 5,6 тис. попереднього тижня. Утримується на високому рівні захворюваність серед дитячого населення і становить 48% (захворіло понад 2,5 тис.) від загальної кількості постраждалих. Діти, котрі відвідують організовані колективи, становлять 69%.

Понад трьох відсотків від загальної кількості захворілих госпіталізовано, переважно це дорослі особи (83%). Летальних випадків від грипу не зареєстровано.

З початку епідемічного сезону перехворіло близько 113 тис. волинян – це 11% населення області.

Всього на Волині проти грипу вакциновано близько 3 тис. осіб, із них 61% – це особи із групи ризику (персонал медичних закладів, діти віком від 6 міс. до 5 років, особи з хронічними захворюваннями, особи віком понад 65 років).