Розробники стратегії розвитку громадського транспорту та транспортної інфраструктури Луцької міської територіальної громади до 2025 року відповіли депутату міськради Тарасу Шкітеру, який пропонує під час реконструкції розширити проспект Волі.

«Це є негативно», – зазначив в.о. декана факультету транспорту та механічної інженерії Луцького НТУ, академік Транспортної академії України Ігор Мурований в ефірі телеканалу ГІТ (на відео з 23:10).

«У своїй стратегії ми хотіли донести громадянам, щоб все ж таки зробити центр міста без транспорту. Щоб здебільшого він був екологічний, і використовувати при цьому велосипедний транспорт. Є певні напрацювання у нас для того, щоб всі маршрути обминали центр міста. Ці маршрути треба доопрацювати, щоб все ж таки розвантажити центр міста, щоб він був екологічний, і ми могли спокійно там гуляти», – вважає пан Мурований.

Перед тим голова фракції «Громадянського руху «Свідомі» у Луцькій міській раді Тарас Шкітер написав у фейсбуці:

«Ми вважаємо, що без розширення проспекту (розширення потрібне для створення додаткових паркомісць та карманів на зупинках громадського транспорту), кошти будуть «закатані в асфальт», а проблема нагромадження транспорту не вирішиться...»