Заслуженого архітектора України Юрія Казмірука викреслено із членів містобудівної міської ради, як він повідомив у новому інтерв’ю Юрію Кресакові в студії ГІТ [з 19:45]. Причиною став попередній монолог із докором:  «Яке ми маємо право розглядати генплан Луцька, коли немає історико-архітектурного опорного плану?»
 

«Коли я порушив це питання перед генеральним проектувальником і замовником, чи є в наявності історико-архітектурний опорний план, мені сказали «є». А, за письмовим звітом Ігоря Ігоровича, нема. Тоді вибачте, шановні мої, хто дав право підлеглим міського голови сказати неправду?» – риторично цікавиться Юрій Казмірук.


Перші враження Юрія Казмірука від засідання обласної містобудівної ради в грудні 2020-го:


Проблемним питанням пан Казмірук вважає і проспект Волі. Чи буде реконструкція, чи капітальний ремонт? В ДБН навіть немає поняття, що це «проспект». Але навіть якщо заплющити очі на такі тонкощі термінів, то варто пам'ятати: реконструкція проспекту Волі може відбуватися лише після розробки пішохідно-транспортної схеми; з увагою до історико-архітектурного опорного плану, а разом з тим і генерального плану.

До речі, науковці з ЛНТУ і за сумісництвом розробники «Стратегії розвитку громадського транспорту та транспортної інфраструктури Луцької міської територіальної громади до 2025 року» однозначно не погодилися з депутатом міськради Тарасом Шкітером, який пропонує під час реконструкції розширити проспект Волі, зрізавши дерева. Докладніше читайте і дивіться у публікації ГІТ.

Заслужений журналіст України Василь Федчук звертався до чиновників зі студії ГІТ із закликом зважати на менш примітні вулиці й припинити «закопувати бюджетні гроші на проспекті Волі». Повна версія розмови: