Пригода трапилася ввечері в четвер, 18 березня, по вулиці Володимирській в обласному центрі. До патрульних поліцейських звернувся 32-річний житель Луцького району та розповів, що невідомий громадянин, під приводом купівлі, заволодів його автомобілем Opel Vectra.

Про це пише пресслужба ГУНП у Волинській області.

На місце патрульні викликали слідчо-оперативну групу Луцького районного управління поліції для встановлення всіх обставин події.

У дію оперативно був введений план «Перехоплення». Співробітники відділу кримінального аналізу разом з оперативниками кримінальної поліції встановили, що викрадений транспортний засіб рухається у бік міста Горохів. Його зафіксували камери відеоспостереження. Приблизно за 30 хвилин легковика затримав наряд співробітників групи реагування патрульної поліції при в’їзді у місто.

Весь цей час оператори служби 102 та диспетчери ситуаційного центру опрацьовували та оновлювали інформацію про пересування підозрюваного й оперативно передавали її нарядам поліції, організовували та координували їх роботу.

Таким чином, менш, ніж за годину, спільними зусиллями порушника виявили й затримали. За кермом транспортного засобу перебував 42-річний львів’янин. Його доставили у Луцьке районне управління поліції. Транспортний засіб вилучили.

За цим фактом слідчі відомості внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про оголошення зловмисникові про підозру у вчиненні інкримінованого злочину. Йому загрожує, зокрема, до п’яти років позбавлення волі.