Слідчі Луцького районного управління поліції спільно із співробітниками управління стратегічних розслідувань у Волинській області вилучили майже 2 000 тис. літрів пального сумнівного походження, підакцизних товарів на близько 400 тисяч гривень та обладнання на 70 тис. грн.

Про це пише пресслужба ГУНП у Волинській області.

Операцію по припиненню незаконної діяльності поліцейські провели у п'ятницю, 19 березня. На території, де діяла підпільна автозаправка, правоохоронці виявили пальне сумнівного походження, яке реалізовувалося без дозвільних документів. 

Окрім того, на цій території, поліцейські викрили міні-цех по виготовленню та зберіганню фальсифікованої лікеро-горілчаної продукції, яку зловмисники виготовляли кустарним способом. За допомогою підручних засобів змішували рідину та розливали у заздалегідь підготовлену тару. 

Під час слідчих дій поліцейські вилучили: близько 2000 літрів фальсифікованого пального, та ємкості для його зберігання (бочки, каністри та інше), кустарне обладнання, за допомогою якого здійснювалося розлив пального (шланги, насоси, заправочні пістолети), понад 1000 пляшок лікеро-горілчаних виробів (ємністю 0,5 л) вітчизняних та іноземних виробників, з марками акцизного податку з явними ознаками підробки, та без марок акцизного податку, близько 700 літрів речовини, з характерним запахом спирту, що зберігалася в металевих каністрах та упаковках, кустарне обладнання для змішування та розливу фальсифікованої алкогольної продукції (спиртометри, лійки, насоси, шланги), понад 3000 пачок цигарок. Алкогольна, тютюнова продукція та паливно-мастильні матеріали мають ознаки фальсифікованості. 

За фактом порушення порядку провадження господарської діяльності на фігуранта поліцейські склали адміністративний протокол за ч.1 ст.164 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Санкція статті передбачає штраф від однієї тисячі до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією виготовленої продукції, знарядь виробництва, сировини і грошей, одержаних внаслідок вчинення цього адміністративного правопорушення, чи без такої.