Нещодавно біля древнього села Дольськ на Турійщині пошуковий загін «Відродження» (керівник Вадим Дорофєєнко) та небайдужі місцеві мешканці провели розкопки могили невідомого солдата.

Про це «Район.Турійськ» повідомив краєзнавець Сергій Данилюк.

І в черговий раз, в результаті дослідження невідомий став відомим.

Під час пошукових заходів виявили останки воїна та його особисті речі: саперна лопатка, 15 патронів, каска, ложка, маслянка для змащування зброї та іменна особиста капсула. Цю капсулу згодом передали до Харкова в науково-дослідний інститут, де провели експертизу тексту.

Таким чином, за допомогою електронної архівної справи вдалось встановити дані загиблого поблизу Дольська солдата. Це – Торгашов Олександр Федорович, 1913 року народження, єфрейтор, уродженець Саратовської області, село Березове. Його дружиною була Торгашова Галина Вікторівна.

Призивався Олександр Торгашов із міста Баку Азербайджанської СРСР у 1944 році. В списках значився, як безвісти зниклий 09.06.1944 року.

У боях за Дольськ брала участь 47-ма армія Другого Білоруського фронту. З архівних джерел стало відомо, що Торгашов був представлений до нагородження медаллю «За відвагу», але її він так і не отримав, бо загинув на волинській землі.

Нині ведуться пошуки рідних Олександра Торгашова як в Азербайджані, так і в Саратовській області.